AIK-Järfälla - ur tränarperspektiv

Det var en klassisk premiär, om det ny innebär mycket vilja, mycket nerver och en hel del prestationsångest. Lite överraskande med tanke på hur det sett ut under försäsongen och med tanke på den mängd rutin som ryms i den svartgula truppen. Järfällas till stora delar nya lag hade visserligen allt att vinna, men var överraskande nära att också göra det.


 Micke Karlberg verkade lugn och segerviss före matchen:

- Äntligen premiär. Vi har väntat ganska länge på det här... framförallt spelarna. Inte minst de äldre... om man slutar en säsong med en förlust mot ett lag som man helst av allt alltid vill vinna över vill man helst av allt spela en match dagen efter för att få revanschera sig. Nu dröjde det otroligt lång tid, men nu är det dags att äntligen börja om.

- Sån är idrotten. Nu är det ny säsong och nya matcher. Vi kommer med fullt lag, inga skador eller sjukdomar och använder den uppställning, som vi haft under de senaste träningsmatcherna. Ron Sjöblom gör alltså elitseriedebut och Sebastian Myrbäck gör debut från start idag.

- Med tanke på de spelare Järfälla har tappat, har de förstärkt sitt lag bra. Trots att de tappat flera järttebra spelare, har de fått flera mycket bra nya spelare. De är svårbedömda... de kan komma allt från sexa till... ja, sist liksom. Det märks att de jobbat bra i sina förberedelser, så de känns väl förberedda.

- Jo, jag såg Dalen-Caperio/Täby på TV och Dalen blir nog riktigt bra, fast det emellanåt var lite darrigt i går.


Den första perioden blev märklig. Vi kom sällan till riktigt bra avslut, det blev gärna en eller två passningar för mycket och skottchanserna försvann. Järfällas 2-0-ledning motsvarade kanske inte spel och spelförhållandet, men ganska väl viljan till avslut.


Micke Karlberg inför den andra perioden:

- Vi är inte nöjda med den första perioden. Vi kan mycket, mycket bättre än så här. Vi blir lite krampaktiga, vi vill för mycket men får inte ut det vi vill. Vi är rädda för att gå in i situationerna, vi är rädda för att ta stryk och vi skjuter för lite eller för sent.

- Järfälla har gjort det bra, de brinner för att vinna, men jag tror att de orkar max två perioder.


Efter drygt fem minuters spel i period 2 gör Järfälla 3-0! Det hörs en kollektiv suck av misstro från större delen av publiken.När Järfälla får en utvisning efter 11.33 och Niklas Jihde i power-playspelet sätter vårt premiärmål i Svenska Superligan tänds åter hoppet på läktarna. Närmare än 1-3 kommer vi dock inte. Järfälla fortsätter att försvara sig bra och effektivt och får också till några farliga kontringar, men inga mål.


Micke Karlberg, lätt stressad inför den sista perioden:

- Skönt att få göra det första målet i årets serie, men fortfarande är vi inte riktigt innne i vårt spel. Vi gör det svårt och krånglar till det för mycket. Nu är det dags att kliva fram och plocka fram de vinnarskallar som finns i det här laget.


I den tredje perioden gör vi så de två mål som ger sudden death-spel i högst fem minuter. Mats Carlsson sätter 2-3 efter3.15 och Patrik Edgren 3-3 i power play efter 14.52. Två av våra tre mål kom alltså i spel 5 mot 4.

Och så, till publikens hörbara lättnad kommer efter 3.55 i sudden det poänggivande målet från matchens profil och före detta Järfällaspelaren Fredrik Djurling!


Micke Karlberg efter matchen:

- Det var viktigt för oss att få vinna och även om det bara var i sudden så får vi känna glädjen, vi får sjunga och vi får avsluta med ett avgörnade mål. Framförallt vänder vi ett 0-3-underläge till seger... vi gör en skitmatch, Järfälla spelar tight och bra hemåt, vi gör det svårt för oss själva. Så, trots allt, är det ändå OK att vi tar med oss 2 poäng.

- Vi visste att de skulle spela tight och hur de skulle agera, det var vi som gjorde det svårare för oss själva än vad vi ska göra. Många av våra spelare ville väldigt mycket och ibland när man vill för mycket blir det så att man överarbetar sånt som borde göras enkelt.

- Vi har mycket att jobba med. Samtidigt ska vi komma ihåg att det sett bättre ut tidigare mot lika svårt motstånd än vad det gjorde idag. Sen var det kul för Djurling att få avgöra!


Bappe Bjuggren


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0