Inför kvällens premiär...

Nu är det inte långt kvar. Nervöst? Nej, faktskt inte. Jag ska å andra sidan inte spela i kväll. Det jag såg av spelarna kändes dock tryggt. Förväntan mer än nervositet, självförtroende mer än kaxighet. Tror man på det man gör eller på att man kan, behöver man inte bli kaxig.

Det var igår inte klart vem som skulle stå i mål. Pratade med Linus lite, han tycktes helt nöjd med situationen: vi har två bra målvakter och vi vet inte vem som ska stå. Det är en bra konkurrenssituation, där bägge måste prestera och visa att man vill. Vi kommer att få chanser bägge och då måste man ta dem.
En bra inställning hos en bra målvakt.

Apropå målvakter; såg Dalen-Caperio i TV. Märkligt nervöst tidvis från bägge lagen. Caperio är oerhört starka i 1-2-målsunderlägen även i år verkar det som. Antingen ska man ta en rejäl ledning eller låta dom ha ett mål upp. I såna lägen presterar de sämre, verkar det som. Märkligt!
Solnabekantingen Danne Bron-Sundbom syntes mycket under de två första perioderna, men inte alls i den tredje. Jo, men bara när han med överlagskläder gick runt och peppade lagkamraterna. Försäsongsträning är väl inget man älskar mer ju äldre man blir.
Målvaktsspelet såg märkligt virrigt ut från bägge håll. Förra säsongens bäste målvakt, Ramsin, gjorde i och för sig ett par lysande räddningar, men det var en hel del halvhjärtade eller till och med sjabbliga ingripanden. Fast när de möter oss gör han säkert kanonmatcher igen!

Vitsen, med att låta domarna kommentera (försvara?) sina domslut, var obegriplig. Med flera innebandykunniga bisittare ska såna fåniga dröjsmäl inte behövas. Även om någon av kommemtatorerna säkert behövde förklaringen.

Vad som är positivt och kul med SSL är att man får chansen att se en del lag mer än en-två gånger per år, vilket gör att det blir lättare att bedöma och värdera de olika motståndarna.
Förväntansfull inför kvällen? Klart man är. Nyfiken? Jaa... visst har man fått ett ganska bra grepp om var vi står under försäsongen, men tävlingsmatcher är ändå något annat. Framför allt de äldre spelarna, har nog lättare att ta ut 100% i seriespelet även med de vinnarskallar de ändå har. Det är ändå skillnad på att ha förlorat en match eller spelat oavgjort och att ha tappat en eller flera poäng. Träningsmatcher är en engångsföreteelse, seriematcher kan få konsekvenser i framtiden.
Man kanske inte kan lära gamla hundar att sitta vackert, men man kan definitivt inte lura dem heller! Snart är det dags - och på riktigt. Och det vet de ju!

Bappe

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0