Matchens profil - Fredrik Djurling, efter matchen

Fredik Djurling gjorde seriedebut för AIK mot sitt förra lag Järfälla. Han spelade med Mats Egnell, också ny från Järfälla, och Conny Vesterlund. De hade det tidvis lite tungt i matchen, fick inte till några rlitigt heta chanser, men släppte inte heller fram Järfälla särskilt mycket. Spelmässigt godkänt. Sen räddade de kvällen genom att göra det poänggivande målet i sudden death efter 3.55. Att det sedan var Fredrik Djurling som slog in passningen från Mats Egnell, visar att han insett vad som förväntas av Profilen! Tack för det, Fredrik.

Vad tycker du om din debutmatch I AIK?

- Det var väl sådär, tycker jag. Stundtals, mot slutet av matchen, var det väl OK. Vi kom in lite mer i närkamperna då, i alla fall. Spelet var väl också sådär i hela matchen. Det var en premiär och det fanns väl lite nerver med... riktigt på topp är vi väl inte ännu. Järfälla var ruggigt aggressiva och störde oss ganska bra. Det var väl både och i hela matchen.


Du fick sätta det avgörande sudden-målet. Kände du glädje eller lite medlidande med dina förra lagkamrater?

- Självklart blir man glad! Det känns ju skönt, det tror jag alla i laget skulle blivit i det lag som gör det.

- Man får ta med det positiva från den här matchen... att vi vänder ett tremålsunderläge och att vi tog ledningen i serien - ja, just nu alltså.


Annars såg spelet tidvis mer krampaktigt ut än under försäsongen.

- Ja, det är skillnad på seriematcher och träningsmatcher. Samtidigt vet vi att vi kommer att bli bättre ju längre säsongen lider, det är inget snack om det.


Hur känns det att spela hemma i Solnahalle jämfört med att komma med gästande lag?

- Jag tror att alla lag tycker det är jobbigt att komma hit till Solna. Det är kanske mer tryck på hemmaspelarna, men det är också ett stort stöd och det är kanske mest det man upplever. Fast det är ju inte någonting man hinner tänka på under spelet och även om det vore så, har vi ett så bra lag att vi skulle klara av det. När det går bra får vi ett enormt stöd.


Kul att Fredrik tog sitt ansvar som Matchens profil i premiären. Nästa gång behöver han inte göra det så dramatiskt och tills det bara är 1.05 kvar av sudden!


Bappe Bjuggren


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0