Säker seger i tuff semifinalstart

Jag borde väl börja med att tacka innebandyspelarna för en härlig födelsedagskväll!

Med förra årets upprepade kallduschar i minnet, var det med en viss oro man tog plats i Solnahallen.

OK, uppvärmningen såg bra och skärpt ut, men det gjorde i och för sig Caperio/Täbys också!

Redan i matchstarten kändes det bra och -faktiskt-  tryggt. Det tidigare inte helt ovanliga slarvet och nonchalansen i det defensiva jobbet var som bortblåst och matchens profil Mats Carlsson skapade två nästanchanser under de första knappa fyra minuterna.

Det var också MC, som efter drygt 7½ mínuts spel fick fram en klockren passning till Patrik Edgren, som på ett imponerande sätt satte 1-0 högt upp i målet.

Några fler mål skulle det inte bli i den första perioden, men spelet var tempostarkt och intensivt och Täby bjöd upp till kamp.

Efter knappt fem minuter i den andra perioden var det förstalinans tur att måla. Efter 4.48 får Niklas Jihde en perfekt träff på Henrik Lorendahls passning - 2-0.  Täby svarade dock knappt två och en halv minut senare, då Danne Bron Sundbom reducerade på Hyvärinens passning. Det kom på en direkt kontring efter en grym räddning av Daniel Ramsin i Täbymålet. Ramsin var bra men inte lika omöjlig som i fjolårets slutspel.

Några fler mål blev det inte i den andra perioden, trots ett mäktigt skott från Peter Fischerström i målramen och ut.

Vi skapade en hel del chanser och nästanchanser i den tredje perioden och två av dem skulle resultera. Den första efter 2.28, då Örjan Skogström för ovanlighetens skull drog på ett riktigt kanonskott (för inte var det väl tänkt som en passning?) och där vid målburen stod MC - 3-1. Det kändes inte som att Täby skulle orka resa sig igen, men för säkerhets skull satte Conny Vesterlund 4-1 efter 8.23 efter en fin stickare från Niklas Jihde.

Sedan spelade vi matchen på säkerhet och kanske glädje. Visserligen reducerade Täby drygt fem minuter före slutet, men det kändes inte som att det skulle bli mer för gästerna. De tog ut målvakten under en stor del av de sista minuterna, men några riktigt heta chanser skapade de inte. Vi fick heller inte något riktigt bra tillfälle att sätta bollen i det tomma motståndarmålet, vårt fokus låg främst på att hålla tätt bakåt.

Det var laget, som vann en rättvis seger. Alla gjorde sitt och lite till. Ska ändå några spelare nämnas särskilt, skulle jag välja MC, Fredrik Djurling och Örjan Skogström, som jag tycker presterade mer än vad som rimligen kunde förväntas.

Kan vi spela med samma intensitet, disciplin och koncentration i de två kommande mötena, har jag svårt att se, vad Täby ska kunna sätta emot. Täby var alls inte dåliga, det var lätt att förstå hur och varför de vann sin kvartsfinalserie, men i dag räckte de inte till.

Träffade Danne Bron Sundbom i korridoren efter matchen. Lika irriterande som han ofta kan vara under matcherna, lika vänlig och kul att prata med är han vid sidan av planen. Han lovade att Tåby inte gett upp utan kommer att överraska redan på torsdag.
Det är ju möjligt, men torde knappast räcka!