Om och kring Storvretamatchen med bla Micke Karlberg

Det blev en bra inramning kring matchen med en publiksiffra på nästan 1700 åskådare. Fast länge var det Storvretas numerärt underlägsna klack som hördes mest! Men under slutperioden tog den svartgula publiken över mer och mer tills bortafansen gav upp eller åtminstone inte kunde göra sig hörda.


Vi fick en intervju med Mikael Karlberg ungefär en timme före matchstart:


Hur formerar ni laget idag? Jag har förstått att Patrik Edgren inte kan spela?

- Nej det är riktigt, honom får vi räkna bort i dag. Så för första gången ii år startar vi på två femmor. Den första femman är intakt Lorendahl-Fischerström och Djurling-Vesterlund-Jihde. Sen har vi Kranberg-Schmidt och Norman-Åhnmark och Mats Carlsson. Det blir en spånnande konstellation, vi vet att Norman och Åhnmark alltid funkar bra ihop och de ska säkert passa tillsammans med MC. Fast det är klart att Edgars sjukdom är ett jätteavbräck för oss.


Pekka i målet?

- Ja, Pekka börjar i målet. Linus stod ju mot Helsingborg borta och gjorde det jättebta... det är en tuff konkurrens mellan dem. Det är små marginaler.


Och nu har ni hämtat er efter förlusten senast?

- Jajaja, absolut, vi kom hen vid fyratiden på morgonen med buss och tog ledigt dan efter. Det kändes viktigt för spelarna att få återhämtningstid och också kunna tillbringa kvällen på Alla Hjärtans Dag med familjerna.

- Sen hade vi en jättebra träning i går, då vi fick ut effekten av två dagars vila. Så idag känns vi ganska kraftfulla... det känns laddat.


Vi har ett bra hemmafacit mot Storvreta. Det ska väl inte försämras idag?

- Den ambitionen har vi inte. Spelar vi ett bra försvarsspel, så slår vi Storvreta. De ligger ju på samma poäng som vi, men klarar vi försvarsspelet, så vinner vi idag.

- Vårt huvudmål har varit en plats bland de fyra främsta i serien. Vi har ju inget emot att t ex bli tvåa, men kommer inte att offra allt för just det målet. Slutspelet är ett givet mål för AIK och sen att gå så långt som möjligt där, men delmålet har varit topp fyra i serien.


Hur går det i dag då?

-... 6-4 till oss!


Micke Karlberg tvekade lite innan tipset kom. Och det förstår man - inte minst efter matchen!



Den första perioden blev nog ungefär som han trott. AIK tog ledningen efter ungefär fyra och en halv minut. Storvreta kvitterade fem minuter senare. Kristoffer Kranberg blev utvisad efter 9.13 och 1.20 in på utvisningen kvitterade Storvreta, men 58 sekunder före periodslutet återtar vi ledningen, 2-1.


Förstafemman var farlig nästan i varje byte, men Storvreta var duktiga i försvarsspelet och vände också spelet snabbt, vilket tidvis skapade problem för oss och chanser för gästerna.

1-0-målet var annars ett klassiskt Fischerströmmål med ett skott nära mittlinjen. Ledningsmålet var det första av flera lyckade samarbeten Djurling-Jihde denna kväll.


Även den andra perioden blev jämn. tät och tuff. Domarna höll en bra nivå och gav bägge lagen ett visst spelrum och trots det tuffa spelet och tidvis höga tempot blev det bara en utvisning per period! Och Koffes i den första perioden, var dagens enda svartgula utvisning.


Storvreta öppnade den andra perioden i högt tempo och kvitterade efter drygt 3 minuters spel och sen stod matchen och vägde. Så när Mika Kohonen blev utvisadefter 10.55 fick vi ett gyllene tillfälle att återta ledniingen. Det tog 1.20, men sen var Djurling där och satte 3-2 - och assisten? Jihde förstås.

Ett fulltaligt Storvreta togf sig snabbt samman och det tog dem bara lite mer ån en minut att återigen kvittera!

Conny Vesterlund uppskattade inte detta, så 15 sekunder senare slog han in 4-3. Ny AIK-ledning. Publiken började andas ut och se fram mot en spännande sista period. Storvreta ville öka spänningen ytterligare, så knappt fyra minuter efter Connys mål kvitterade gästerna återigen!


Att den sista perioden skulle bli spännande var det nog ingen i publiken som betvivlade. Det blev en för hemmapubliken lite chockartad start på slutperioden, när Storvreta för första gången tog ledningen efter bara 52 sekunders spel!

Sen gav bägge lagen allt. Möjligen var AIK lite intensivare i anfallandet , men Storvreta försvarade sig klokt och skickligt. Med knappt åtta och en halv minut kvar att spela åkte Storvreta på sin andra och matchens sista utvisning.och sen dröjde det bara37 sekunder innan firma Jihde & Djurling slog till igen. Jihde gjorde målet på Djurlings passning. 5-5.

Kanske blev det den sista stenen på Storvretas börda för det dröjde bara drygt en och en halv minut innan Conny Vesterludn sen kunde slå in sitt andra, AIK:s sjätte och matchens sista mål. 6-5.

Storvreta kämpade och försökte, försökte och kämpade, tog i slutskedet ut sin målvakt, men något mål skulle det inte bli.


Efter matchen såg Micke Karlberg glad och tagen ut - samtidigt.


6-4 tippade du, det var ju ändå rätt nära!

- Ja det var det ju faktiskt... för en gångs skull! Jättebra, framför allt de sista tio minuterna. Vi gör vår bästa förstaperiod hemma.. i alla fall på jättelänge... andra är sisådär, tredje började lite olyckligt, men de sista tio är vi jäkligt starka! Dä år vi ruiktigt, riktigt bra, både offensivt och defensivt... det känns riktigt skönt!

- Storvreta är helt klart ett riktigt bra lag och det gör ju segern ännu skönare. Det är också riktigt starkt av oss att vända underläget i sista mot ett så pass starkt motståndarlag.

- Det var ju tungt när de tog ledningen, men vi visade vår styrka genom att komma igen, kvittera och ta ledningen och det var vi som tog och hade initiativet.


Deras ledningsmål kom efter ett frislag med ingen vinkel till mål alls nästan, men vi körde en tvåmannamur och lämnade flera motståndare fria och det blev mål?

- Det var rent slarv, vi tappar en spelare och ställer upp fel... helt klart.

- Förstafemman var ruskigt bra, men vi ska inte glömma andrafemman, deras sistaperiod och allra mest sista tio gör de en jätteinsats.


Tre seriematcher kvar och sedan slutspel. Hur många poäng till tar vi?

- Jag tror vi tar full pott! Men fokus kommer att ligga på hur vi spelar och att vi spelar bra, så vi känner att vi kommer att göra ett bra slutspel. Så vi ska försöka spela som i första perioden och sista idag. Det är en lång väg kvar men det här var ett skönt steg på vägen!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0