Märklig match slutade med förlust!

Den första perioden blev mållös trots en tämlgen konstant AIK-press. Ron Sjöblom hade flyttats från MÅS-linan för att i stallet ta Mats Egnells plats i andra-uppställningen och ersattes i sin tur av Ricard Norman. Ron gjorde en utmärkt match också sedan han i den tredje perioden bytte formation återigen. Den här gången var det med Jihde han bytte!

AIK hade som sagt mycket boll och spel. Alltför ofta valde vi dock att ta avsluten med läga skott och det är inte där Ramsin släpper till. Han klarade lugnt och säkert alla försök. Vi vann skotten med 12-5!

Täby satsade på kontringar, utom möjligen i de två minuter de spelade 5 mot 4! Och för det mesta spelade de bollen då så snabbt att de själva inte hann med. Niklas Jihde var närmast ett mål, när han efter ungefär 13 spelade minuter satte ett knackskott klockrent i stolpen - och ut.

Det hade bara gått 18 sekunder av den andra perioden när Rickie Hyvärinen satte det fäörsta av sina fyra mål i matchen! Självklart blev det en kalldusch för hemmalaget. Hyvärinen drog till från nästan halva planen och bollen gick spikrakt in! Det var också han som efter 13.49 satte 3-0, när Täby spelade i numerärt underläge! Efter 17.38 åkte Koffe Kranberg ut på 2 minuter och dessutom fick Täby straffslag. Hyvärinen satt straffen, som gav en  4-1-ledning. Domslutet blev både uppmärksammat och impopulärt. En Täbyspelare slog en lång höjdboll, som träffade Koffe på sidan av huvudet nära bakhuvudet. Han såg uppenbarligen inte bollen, sökte den inte med huvudet eller visste ens om det!

Hyvärinen skulle göra ytterligare ett mål på ett skott från nästan halva planen. Det kom efter 18.05 och gav då 5-1.

Perioden slutade 1-6. AIK:s reducering efter 15.41 gav då 1-3 och Fredrik Djurling stod för målet. AIK vann skotten även i denna perioden, 13-10. Sex mål på tio skott är en bra utdelning.

AIK startade den tredje perioden i ett furiöst tempo och medmycket bättre koncentration och rörelse än i den föregåebnde perioden. Vi knappade också in med två mål under de första drygt fyra minuterna genom mål av Henke Lorendahl och Conny Vesterlund. Efter 8.08 och en grov markeringsmiss i hemmaförsvaret ökade Täby ledningen till 7-3. Hemmalaget kom igen och satte både 4- och 5-7 genom Fredrik Djurling respektive Patrik Edgren. Då pterstod drygt 3 minuter av matchen. Vi tog ut målvakten Linus Blomkvist, som gått in till den tredje perioden i stället för Pekka Nieminen. Danne Bron Sundbom kunde då fastställa slutresultatet till 5-8 i öppet mål.

Intervjuer och övriga kommentarer kommer under morgondagen.