Seger i 2008 års första match

Det var med viss nervositet man kom till Solnahallen denna gråkalla januaridag inför mötet med Balrog. Vi har ett bra facit mot dem de senaste åren, men höstens något instabila spel fanns i minnet. Att matchen skulle komma att spelas utan både Koffe Kranberg och Conny Vesterlund förbåttrade inte känslan. Ricard Norman var visserligen tillbakaefter sin utlandsvistelse, men skulle knappast spela redan nu.

 

Före matchen gjorde vi en intervju med Mikael Karlberg.

 

OK, Micke, dags för årets första match. Hur är läget i truppen inför Balrogsmötet?

- Vi har Koffe avstängd. Vi har Ricard Norman tillbaka efter resan. Vi har Conny, som förmodligen inte kommer att spela, han har problem med en skada. Han kommer att värma upp med laget och får sen behandling... sen får vi se vad som händer.

- Ricard Norman är egentligen inte aktuell för inhopp redan i dag, men kommer att sitta på bänken. Han såg visserligen pigg ut i lördags på träningen, så får vi en mittfältare skadad kan han bli aktuell.

- Däremot kommer Stoffe (Kristoffer Svanemar) att spela i dag. Han går in i stället för Ron Sjöblom i tredjelinan eftersom Ron tar Connys plats i Jihdelinan. Örjan går in på Koffes plats och får sen turas om med Lorendahl som tredje backpar tillsammans med Sebastian Myrbäck.

 

Hur har spelarna sett ut efter helgerna?

- Onsdagsträningen var bedrövlig, torsdagsträningen... nästan lika bedrövlig... men lördagsträningen jättebra! Vi behövde nog två träningar för att bli av med all julkänsla och ringrostighet. Vi har ju kört färre träningspass än normalt och sen har de kört individuellt själva, men det blir mer rent fys då.

 

Och så ett derby mot arvfienden Balrog.

- Vi har nästan full pott mot Stockholmslagen i år, men det var länge sen vi vann hemma nu

och nu är det dags. Vi har ju haft lätt för Balrog i seriespel de senaste åren. Vi vill ju också säkra en plats bland de fyra första så snart som möjligt. Spelar vi bara på normal nivå, så slår vi Balrog.

 

Så ni tar inte den här matchen som en träning inför Europacupen?

- Absolut inte! Den här matchen är viktigare än Europacupen!

 

Vad blir resultatet i dag då?

- Det blir nog hyfsat målrikt. Balrog gör väl en... fyra mål kanske och vi.. sju då. 7-4 tippar jag.

 

 

Micke Karlberg fick nästan rätt på hemmamålen, men vi gjorde "bara" sex. Balrog dock bara ett enda. Märkligt nog gjorde de sitt mål, när de spelade 4 mot 5! Det var kanske tur att de inte åkte på fler utvisningar än de gjorde. Ja, de hade två mållösa utvisningar också. Vi gjorde alltså inget power-playmål.

 

Någon oro för slutsegern kände man aldrig som åskådare kände man aldrig. Balrog jobbade, slet och försökte, men räckte aldrig riktigt till.

 

Platsbytena i laget blev genomgående lyckade. Ron Sjöblom gjorde sitt första seriemål som Connys ersättare. Mats Carlsson satte två mål, bägge på pass från Mats Egnell.

 

Ricard Norman kom in i matchens absoluta slutskede. Bäggelagen åkte på var sin utvining med en knapp minut kvar av speltiden. Balrog en 5-mimuters och Myran en på 2+10 minuter! Eftersom någon skulle sitta av de första 2 och sedan komma in, när Myran satt sina personliga 10, fick Norman gå tvärs över planen till botbänken. Att matchen skulle ta slut mer än en minut innan utvisningen var över spelade ingen roll. Norman klarade uppgiften väl och såg inte det minsta skyldig ut.

 

Efter matchen var Ulf Hallstensson så nöjd att han tog efterintervjun själv!

 

Det blev en tämligen stabil seger idag? Och första riktigt stabila matchen i tre perioder i årets serie.

- Ja, det blev det. Jaaa... kanske det. Vi har varit ganska trögstartade och har inte varit riktigt i gång i flera förstaperioder tidigare. Man kunde väl se lite rinkrost i början av matchen och kanske nån gång senare i matchen, men ändå en ganska helgjuten match.

 

Rinkrostigheten syntes ju i bägge lagen efter helger och uppehåll.

- Jo och vi höll oss till det som var sagt och på ett bra sätt. Vi höll också fokus på den här matchen hela tiden utan att snegla på vad som sker under slutet av veckan.

 

Två tunga namn, Koffe och Conny, borta, men det märktes inte just i spelet.

- Kul att du säger det. Det var flera av våra yngre som verkligen tog chansen att spela ut. Inte minst Christoffer Svanemar inte minst. Det var första hela matchen han spelade och det  kunde man ju inte tro.

- Vi har tre formationer som alla spelar plus i dag. Det är positivt i sig. Sen var det jättekul att Ron Sjöblom fick göra sitt första mål för säsongen. Han gjorde en ruíktigt fin match, Det var völ en del undran uí början, men hab´n hittade sin roll och han tog för sig mer och mer ju längre matchen led. Kul att se.

 

Simon Mossnelids mål (6-1), har du någon aning om hur det gick till?

- (Långt glatt skratt) Nää.... men det var vackert! Balrog hade ju då ett bra och effektivt spel och Simon råkade ut för en effektiv backcchecking, men på nåt underligt sätt vinner Simon ändå bollen och får in den ur ingen vinkel alls.

- Det känns naturligtvis skönt att börja året med en seger och ännu mer för sättet vi vinner på. De kommer egentligen aldrig åt oss, uttan deras chanser kommer när vi inte behandlar bollen tillräckligt bra.

- De två första perioderna är riktigt bra och i den tredje går vi, utan att ha sagt det så, bara in för att stänga matchen -  det gör vi också på ett bra sätt.

 

 Ricard Norman fick en speciell uppgift i sin comeback. Är det främst i den rollen ni ser honom i fortsättningen?

- (Nytt glatt skratt) Nja.. vi valde väl mera att matcha in honom lite försiktigt....

 

Tack både Micke och Uffe och lycka till i Helsingfors.

 

 

Bappe Bjuggren


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0