Matchens profil - Conny Vesterlund inför första kvarten

Inför sluspelet leder du den interna poängligan. Lite överraskande för många, eller....

- (glatt och långt skratt) Ja, kanske det men även en blind höna kan ju hitta ett korn. Det beror ju mycket på mina medspelare förstås. Det är ju en stor ära att få spela med två av de bästa spelarna i världen, Niklas (Jihde) och Fredrik (Djurling). Det är ju ganska enkelt att vara tredje länken i den kedjan.


Fast bägge de två kan ju säga precis samma sak!

- Ja, det handlar ju om att vi hittar varandra bra och alla tre gillar att göra mycket poäng. Vi spelar mycket ihop och fär ju också mycket speltid i 5 mot 4 och så vidare...


Slutspelsdags nu då. Det är väl då ni gamlingar riktigt kommer igång?

- Visst så äeet ju till en del, men å andra sidan är det svårt att bara trycka på en knapp och tro att allt bara ska lösa sig. Visst har vi lagt ner ett hårt jobb under tio månadres tid nu, även om det någon svacka då och då. Men jag tycker vi kommer väl förberedda till årets sluspel och tror att vi mycket väl kan gå hela vägen.


Alla "experttips" jag har sett tror att AIK vinner sin kvart De flesta efter 3 eller 4 matcher, en efter en femte match.

- Jag tror faktiskt att det kan komma att kräbas fem matcher! Falun har sopelat riktigt bra under en stor del av säsongen och har de karaktärsspelare som krävs i ett slutspel, griniga tjurskallar helt enkelt. Jag tror att det blir otroligt tufft!

- De har visserligen haft det tungt på slutet, men nu är det slutspel.... alla står på noll. Nu är det en match i taget och den ska man vinnas och där har de samma förutsättningar som vi.


AIK har spelat i varje slutspel sen vi gick upp i Elitserien.

- Jo, men det ska man inte överskatta betydelsen av. Det vi har och som betyder något är karaktärer, vinnarskallar och kvalitet i laget, som vi ska plocka fram nu. Det går inte att vinna matcher på historia! Vi måste prestera nu, när det gäller! Vi är bättre i alla lagdelar i år än förra året, vi har vinnaskallar och det ska mycket till för att något lag ska slå oss över fem matcher.


Hur går det im första matchen i morgon då?

- Det blir en tuffmatch... vi vinner med två mål... det sista i öppen kasse!


Tack Conny, vi ses efter matchen i morgon.

  

  

Bappe Bjuggren


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0