Ulf Hallstensson före och Matchens profil efter Jönköping


Det fanns mycket förväntningar inför Jönköpingsmatchen. Spelarna värmde upp i friidrottshallen och Ulf Hallstensson stod och övervakade dem, lugn och trygg.


Sista hemmamatchen före slutspelet. Hur är läget?

- Det känns bra. Vi är ju klara sen en tid tillbaka, men har ju ändå något att spela för. Andraplatsen är inom räckhåll och den fortsätter vi att kämpa för.

- Myran är ju tyvärr borta av känd anledning, men annars har vi tillgång till alla. Idag startar vi på två linor. Jihdes femma ser ut som den brukar och i Edgrens går Niclas Ånmark in med honom och Mats Carlsson. Sen har vi Örjan Skogström med Egnell, Norman och Mossnelid att sätta in vid behov.

- Det är ju en viktig match både för oss och Jönköping, men de har ju kniven på strupen om de vill gå till slutspel. Såna lag är alltid svåra att möta, de kommer att kriga i sextio minuter.

- Jag hoppas vi är starkare i första perioden än vad Lorendahl förutsett! Annars får hans tips gärna gå in.

- Just nu slipar vi på väldigt mycket detaljer för att allt ska sitta så perfekt som möjligt till slutspelet, men vi får inte glömma de seriematcher vi har kvar trots det.

  

Ulf tippar inte gärna, inte den här gången heller, men han har inget emot att Lorendahls tips slår in!


Henrik Lorendahls tips slog nu inte in. Visserligen tog Jönköping ledningen i första perioden med 1-0 men mycket senare än han trodde, det fattades bara 1.10 till periodslutet, så någon sen kvittering hann vi inte med.

Den andra perioden som skulle bli mållös, blev matchens målrikaste period med totalt fem gjorda mål, så det kunde stått 5-1 enligt hans tips, men målen fördelades något annorlunda, så inför den tredje perioden stod det 3-3.

Den ställningen höll sig tills det återstod knappt fem minuter av matchen, då Jönköping åter tog ledningen, 3-4. Tre minuter senare fär vi ett frislag nära Jönköpingsmålet och tar då ut målvakten och sätter in en sjätte utespelare. Ungefär 12 sekunder tar det, så sitter kvitteringen, 4-4. Men Jönköping har inte gett upp och det dröjer bara 15 sekunder, så har de återtagit ledningen. De sista 1.17 pressar vi allt vad vi kan, men Jönköping kämpar och håller rent och vinner med 5-4.


Niclas Ånmark får välförtjänt pris som matchens lirare i hemmalaget, inte minst för sina tre mål, AIK:s fjärde gjordes av Jihde på assist från Mats Carlsson i spel med sex utespelare, vilket förklarar alliansen Jihde-Carlsson.


Henrik Lorendahl kom ändå samlad till efterintervjun som Matchens Profil, men var inte precis uppsluppen efter det oväntade slutet.


OK, Henke, ditt tips gick inte riktigt hem!

Nää.. och det berodde väl på resultatet för min femma, vi förlorade med 0-4 och det blev tungan på vågen får man väl säga. Jag tror vi hade ett bollinnehav på kanske 80-20 och åker på 0-4 i baken! Det är väl en bra sammanfattning, fast inte särskilt rolig.


Deras målvakt var mycket bra, särskilt när ni kom fram mot målet.

- Ja, han var riktigt bra... det var ju Pekka hos oss också, men det hjälpte inte.

- Sen förvaltade de sina chanser mycket bra, de satte ju i stort sett allt. Jag trodde nog att det skulle trilla in några bollar för oss på slutet, vi har en bra ork, men så blev det inte.

- Kanske skulle vi matchat andrafemman ännu hårdare i dag, det var ju de som lyckades den här kvällen.

- Varför det blev så här vet jag inte, vi lyckades inte med något och fick ingen utdelning trots att vi hela tiden försökte. Det var jobbigt idag. Nu kan vi bara ge allt i sista matchen. Storvreta vann ju och ligger tvåa och det är alltid skönt med fler hemmamatcher i slutspelet. Vi får ge järnet och hoppas på resultaten i sista omgången.

- Hade vi spelat 0-0, hade andrafemman vunnit matchen åt oss... då hade jag varit nöjd!


Bappe


Kommentarer
Postat av: Erik

Vad gör dig glad? Kom gärna in på min blogg och svara på min lilla glada undersökning!
Ha det superduper dunder bra!

2008-03-03 @ 16:55:02
URL: http://anothermanicmonday.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0